Personeelsdossiers: Alles wat je moet weten

Waarom personeelsdossiers digitaal bewaren?

Het overstappen naar digitale personeelsdossiers kan een transformerend proces zijn voor
een bedrijf of organisatie. Dit proces omvat het converteren van fysieke documenten naar
elektronische formaten, waardoor u niet alleen tijd en ruimte bespaart, maar ook profiteert
van verbeterde toegankelijkheid en beveiliging. Maar waarom zou u personeelsdossiers beter
digitaal kunnen bewaren? Dat leggen we in dit artikel aan u uit.

Lees meer “Personeelsdossiers: Alles wat je moet weten”

Gemeente Breda introduceert nieuw online portaal voor toegang tot 850.000 gedigitaliseerde bouwdossiers

Sinds 2017 werkt de gemeente Breda aan het digitaliseren van 850.000 bouwvergunning. Alle bouw dossiers zijn digitaal. De gemeente Breda stelt deze ter beschikking via het publieke portaal. Hier zijn ruim 500.000 bouwtekeningen digitaal beschikbaar. Vanaf 1 juni 2023 kan iedereen informatie over een huis of gebouw vinden en downloaden. Op 13 juni is het portaal officieel gelanceerd.

Lees meer “Gemeente Breda introduceert nieuw online portaal voor toegang tot 850.000 gedigitaliseerde bouwdossiers”

Vanaf 1 juli 2023 Digitale terinzagelegging verplicht

Vanaf 1 juli 2023 zal de digitale terinzagelegging van besluiten en documenten door de overheid verplicht worden in Nederland. Dit betekent dat alle documenten die relevant zijn voor de beoordeling van aanvragen, zoals vergunningen, subsidies en andere overheidsbesluiten, automatisch digitaal ter inzage gelegd moeten worden via een internetlocatie. Lees meer “Vanaf 1 juli 2023 Digitale terinzagelegging verplicht”

Industriële sector groeit het snelst door digitaliseren

Bedrijven in de industriële sector investeren steeds vaker in het digitaliseren, is de uitkomst van het Strategie Trendsonderzoek van Berenschot. De industriële bedrijven zijn, dankzij deze investering, dé organisaties die het snelste groeien. Voor dit onderzoek zijn managers van 103 industriële bedrijven ondervraagd. Het jaarlijkse Berenschot-onderzoek maakt deel uit van een veel breder onderzoek naar het strategische agenda van het Nederlandse bedrijfsleven.

Lees meer “Industriële sector groeit het snelst door digitaliseren”

Rebranding Multiscan

Multiscan bestaat dit jaar 20 jaar! Een mooie gelegenheid voor het veranderen van ons logo en huisstijl. De rebranding van Multiscan past meer bij onze huidige dienstverlening, toekomst en representeert waar Multiscan voor staat. Een betrouwbare, professionele, vernieuwende, vooruitstrevende en kwalitatieve partner. Met trots introduceren wij ons nieuwe logo.

Yes, we (s)can!

Maak kennis met ’s werelds snelste hightech doorvoerscanner

Multiscan is altijd op zoek naar de beste projectoplossingen m.b.v. de nieuwste hard- en software oplossingen. In het teken van de beste hardware oplossing is Multiscan sinds mei  2021 in bezit van ‘s werelds snelste, intelligente Hightech doorvoerscanner, namelijk de Ibml Fusion. De Ibml Fusion scant in een ultrahoge snelheid grote volumes, en dat met de garantie voor de hoogst haalbare kwaliteit. Door deze fantastische scanner is de capaciteit van Multiscan enorm verhoogt.

Lees meer “Maak kennis met ’s werelds snelste hightech doorvoerscanner”

Even voorstellen

Adaja Korf versterkt sinds september Multiscan met haar nieuwe functie als commercieel medewerker op de sales afdeling van Multiscan.

Door de groei van de organisatie is Multiscan, ter uitbreiding van de sales afdeling op zoek gegaan naar een zelfstandige, daadkrachtige en enthousiaste commercieel medewerker.

Lees meer “Even voorstellen”

Opslagcapaciteit Multiscan verdubbeld!

Multiscan heeft onlangs de opslagcapaciteit verdubbeld en is daarmee klaar voor de toekomst.

Multiscan is al ruim 20 jaar de partner voor het digitaliseren en beheren van archieven. Om efficiënter onze klanten van dienst te kunnen zijn is er in 2020 besloten om de opslagcapaciteit van de locatie uit te breiden. Door uitbreiding is de opslagcapaciteit verdubbelt en in november 2021 in gebruik genomen. De uitbreiding bestaat uit archiefopslag en een geconditioneerde archiefruimte, conform wet- en regelgeving. Door de uitbreiding is het archief toekomstbestendig voor opslag en scanning on demand.

Lees meer “Opslagcapaciteit Multiscan verdubbeld!”

Digitaliseren perceeldossiers gemeente Westerwolde

De opdracht omvatte het digitaliseren van circa 3950 perceeldossiers met in totaal 10684 vergunningen verdeeld over 531 archiefdozen. De werkzaamheden die door Multiscan zijn uitgevoerd betreft het tijdelijk opslaan, digitaliseren van documenten en tekeningen, indexeren van de tab omschrijving, het koppelen van de bestanden aan de aangeleverde metadata en het importeren van de perceeldossiers in Deco Join.

Het project is door Multiscan in 5 maanden gerealiseerd.

Lees meer “Digitaliseren perceeldossiers gemeente Westerwolde”

CBG|Centrum van karton naar data

Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis beschikt over een unieke collectie van zo’n zes miljoen kartonnen persoonskaarten, samen het Nationaal Register Overledenen. Deze worden in de loop van het jaar allemaal gedigitaliseerd.

Een persoonskaart is de beste genealogische bron voor onderzoek naar recente persoonsgegevens. Het document biedt inzicht in iemands levensloop en zelfs kans op familiehereniging. Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis digitaliseert de papieren collectie Persoonskaarten (1939 – 1994) in samenwerking met Multiscan. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken maakt digitalisering mede mogelijk. De komende maanden nemen we je mee in het proces van voorbereidende werkzaamheden, het scannen en later dit jaar indexeren van zo’n zes miljoen persoonskaarten.

Inzicht in levensloop tot familiehereniging

Talloze geïnteresseerden, van particuliere stamboomonderzoekers tot notarissen en wetenschappers, vragen uittreksels van persoonskaarten aan. De ervaringen en toepassingen in onderzoek zijn uiteenlopend en hangen samen met evenzovele verschillende onderzoeksvragen. De waarde van een persoonskaart (PK) blijkt vooral te zitten in de versnelling en betrouwbaarheid van je onderzoek door het verkrijgen van recente aanknopingspunten en verbinding van generaties.

Lees meer “CBG|Centrum van karton naar data”

Multiscan en Dyanix bieden het Digitale Adoptieplatform Apty aan

Om onze klanten te helpen zijn wij partner van Apty (via Dyanix), een digitaal adoptieplatform dat veel voordelen biedt bij het onboarden van medewerkers in nieuwe of bestaande applicaties.

Wij zijn constant op zoek naar mogelijkheden, die passen bij onze dienstverlening om, om organisaties te helpen. Als expert zijn wij bezig met leveren het van diensten die bijdragen aan de digitale transformatie van  organisaties. Ookwel het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Onze klanten besteden veel tijd aan het gebruik van bestaande en nieuwe applicaties. Vaak gaat dit gepaard met een digitaliseringsproject waarin om informatie te ontsluiten. Een veel voorkomende constatering is dat niet iedereen op de juiste manier werkt binnen het (zaak)systeem. En daardoor is het structureren van data een uitdaging. Apty is hiervoor hét platform.

Ontdek hoe Apty uw organisatie zal veranderen.

Benieuwd wat Apty kan betekenen voor jouw organisatie? Laat u vrijblijvend adviseren door één van de specialisten van Multiscan.