Digitaliseren persoonskaarten, woningkaarten en aktes voor de gemeente Hof van Twente

“We hebben de samenwerking met Multiscan bij Hof van Twente als zeer prettig ervaren. Vanaf het eerste bezoek werd er goed meegedacht over onze uitgangssituatie en werd duidelijk verteld wat we konden verwachten.” – Matthias Ouwejan

Over Gemeente Hof van Twente

Sinds januari 2011 vormen de kernen Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Markelo en dertien buurtschappen de gemeente Hof van Twente. Een gemeente met agrarische en toeristische kenmerken en telt 34.888 inwoners.

Digitaliseren persoonskaarten, woningkaarten en aktes

De gemeente Hof van Twente heeft ruim 120.000 persoonskaarten, 20.000 woningkaarten en 17.500 aktes laten digitaliseren op basis van wettelijke vervanging.

Het doel van deze opdracht was het vereenvoudigen van de terugvindbaarheid van het archief. Daarom zijn de archiefbescheiden ontsloten op diverse zoekcriteria zoals naam, geboortedatum, straat, huisnummer etc. De digitale bestanden en bijbehorende metadata zijn geïmporteerd in Centric.

Het project is in 5 maanden door Multiscan opgeleverd.

Voor de meeste snelle, efficiënte en kwalitatieve werkwijze heeft Multiscan de nieuwste beeld, en doorvoertechnologie van IBML ingezet, de IBML Fusion. De IBML Fusion is een ultra high volume scanner met een geoptimaliseerd open track invoer systeem met transportbaan. Door de open manier van invoer en de horizontale transportbaan worden de persoonskaarten in allerlei diktes en formaten met enorme snelheden met zeer hoge kwaliteit gescand. klik hier voor een introductie van de IBML.

Aan het woord: Matthias Ouwejan

We hebben de samenwerking met Multiscan bij Hof van Twente als zeer prettig ervaren. Vanaf het eerste bezoek werd er goed meegedacht over onze uitgangssituatie en werd duidelijk verteld wat we konden verwachten.

De archiefstukken werden opgehaald en heel gestructureerd ingepakt, waarna Multiscan met de digitalisering aan de slag ging. Daarbij zijn er vanuit onze gemeente verschillende inzageverzoeken geweest waar Multiscan snel aan kon voldoen. Bovendien waren ze eerlijk in de communicatie over onduidelijkheden in het scanproces. Ook het terugbrengen van de stukken verliep soepel, evenals het plaatsen van alle bestanden in Centric. Kortom, we zijn zeer tevreden met deze samenwerking.

Digitalisering van papieren archieven bij Multiscan

Elk papieren archief is te digitaliseren. Of het nou gaat om persoonskaarten, gezinskaarten, aktes, cliëntendossiers, personeelsdossiers, bouwvergunningen, milieudossiers of patiëntendossiers, Multiscan biedt u een oplossing. Van tevoren bespreken we met u:

  • Uw wensen en onze mogelijkheden
  • Aanpak digitaal archiveren
  • Opslag of vernietiging van uw papieren archief

Beschikt u over een archief en bent u nieuwsgierig wat Multiscan met de nieuwste scantechnologie voor uw organisatie kan betekenen? Neemt u dan contact op met onze specialist Sandra Steenbeek – Velthuizen op sandra@multiscan.nl of 0527-690216. www.multiscan.nl

In onderstaand interview vertellen we u meer over de Ibml-Fusion: