Documenten anonimiseren

Vertrouwelijke persoonsgegevens en bedrijfsgevoelige informatie mogen natuurlijk nooit in verkeerde handen terechtkomen. Sinds de invoering van de AVG-wet in 2018, moeten organisaties nóg adequater omgaan met dergelijke vertrouwelijke gegevens. Laat uw documenten daarom anonimiseren door Multiscan. We vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen. Neem contact op voor meer informatie of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan via de onderstaande knop.

Documenten anonimiseren: wat houdt dit precies in?

Anonimiseren houdt in dat documenten onomkeerbaar worden veranderd, zodat betrokken personen of auteurs niet meer identificeerbaar zijn. Zelfs niet voor de beheerder van de documenten. Dit komt bijvoorbeeld van pas wanneer een organisatie bepaalde analyses wenst uit te voeren. Volgens de AVG mogen niet-anonieme documenten hiervoor niet worden gebruikt, terwijl geanonimiseerde documenten wél zijn toegestaan. Geanonimiseerde documenten kunnen bovendien zonder risico worden gedeeld op uw bedrijfsportaal of andere omgeving, zonder dat u daarmee iemands privacy schendt en dus de AVG-regels overtreedt.

Laat uw documenten anonimiseren door Multiscan

Multiscan is dé expert voor het laten anonimiseren van al uw documenten. Met ruim 15 jaar ervaring in diverse anonimiseringsmethodes bent u verzekerd van betrouwbare en prettige dienstverlening. Lees hieronder meer over de verschillende methodes waarmee we uw documenten kunnen anonimiseren.

Op projectbasis documenten anonimiseren

Documenten laten anonimiseren op projectbasis biedt uitkomst wanneer u grote hoeveelheden documenten geanonimiseerd wenst te hebben. De documenten levert u aan via onze beveiligde portal of via een SFTP-verbinding. De documenten die we voor u anonimiseren, ontvangt u vervolgens van ons terug in de door u gewenste structuur en indeling.

 • Van a tot z ontzorgd: veilig en vertrouwd
 • U hoeft zelf geen licenties of software aan te schaffen
 • Documenten op basis van uw eigen checklists laten anonimiseren
 • Onze experts voeren een nacontrole uit

On demand documenten laten anonimiseren

Wanneer u zo nu en dan enkele dossiers wilt laten anonimiseren, en niet in één keer een volledig archief, dan biedt onze on demand service voor u uitkomst. Lever uw documenten aan via onze portal en we sturen de documenten volledig geanonimiseerd naar u terug binnen een afgesproken tijdsbestek.

 • U wordt volledig ontzorgd door onze experts
 • Snelle, persoonlijke service binnen afgesproken tijd
 • Volgens de richtlijnen van de AVG en Woo
 • Visuele eindcontrole door onze operators

Anonimiseer uw documenten zelf via een handige softwareoplossing

Ook Software as a Service (SaaS) is een veelgebruikte oplossing voor het anonimiseren van documenten. Multiscan maakt hierbij gebruik van Censura. Dit gebruiksvriendelijke softwarepakket stelt u in staat om efficiënt en veilig documenten te anonimiseren. Met ons SaaS-pakket krijgt u een licentie en kunt u op eigen houtje aan de slag.

 • De ideale oplossing als u minder afhankelijk wilt zijn
 • Gebruiksvriendelijk softwarepakket
 • Toekomstbestendige oplossing

Mogen we u van dienst zijn?

We zijn overheidsinstanties en andere organisaties graag van dienst met het anonimiseren van de meest uiteenlopende documenten. Neem contact op via 0527 690 216 of stuur een e-mail naar info@multiscan.nl en we vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen. Reeds overtuigd? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via de onderstaande knop.

Onze andere diensten

Multiscan is de allround specialist op het gebied van digitalisering. Ook in de onderstaande diensten blinken we uit: