Anonimiseren met Censura

Sinds de invoering van de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moeten we nog zorgvuldiger omgaan met persoonsgegevens. Documenten moeten op een passende manier worden beveiligd. Het onomkeerbaar anonimiseren is hiervoor een goed instrument. Anonimiseren, ook wel data masking genoemd, biedt niet alleen uitkomst bij persoonsgegevens, maar is ook uitermate nuttig bij tekeningen. Wilt u anonimiseren uitbesteden aan een professioneel bedrijf? Vraag een vrijblijvende offerte aan via de onderstaande button en kom erachter wat Multiscan voor u kan betekenen.

Wat betekent anonimiseren?

Anonimiseren van data staat voor het aanpassen van de gegevens, bijvoorbeeld in een document, waardoor het niet meer mogelijk is om de desbetreffende gegevens te identificeren. Deze methode is op diverse manieren uitvoerbaar. Anonimiseren wordt overigens niet in de AVG gedefinieerd. Dit heeft te maken met het feit dat de geanonimiseerde persoonsgegevens eigenlijk geen persoonsgegevens meer zijn. AVG is dus niet meer op deze gegevens van toepassing, omdat de betrokkene niet meer traceerbaar zijn.

Persoonsgegevens en tekeningen anonimiseren

Voor zowel het anonimiseren van persoonsgegevens als technische tekeningen kunnen we u een software oplossing aanbieden of uw aanvraag zowel op projectbasis als on demand voor u verwerken. Dit zal u veel tijd en kosten besparen met betrekking tot de inzet van Fte’s.

Anonimiseren uitbesteden

Als u eraan denkt Multiscan in te schakelen voor het anonimiseren van data of om persoonsgegevens te anonimiseren, dan heeft u de keuze tussen softwarematig anonimiseren, projectmatig anonimiseren en on demand anonimiseren.  We leggen het verschil graag uit.

Softwarematige oplossing

Voor het anonimiseren van documenten heeft Multiscan het SaaS pakket Censura ontwikkeld. Censura is een gebruiksvriendelijk softwareprogramma specifiek ontwikkeld voor het snel, veilig, efficiënt en nauwkeurig anonimiseren van documenten en technische tekeningen binnen uw eigen organisatie. Het enige wat u nodig heeft is een licentie en een internetverbinding.

Projectmatig anonimiseren

Bulk hoeveelheden levert u in digitale vorm als project bij ons aan. Dit kan via het beveiligde webportaal, sFTP verbinding of andere beveiligde media. Natuurlijk kunt u uw fysieke archief ook eerst door ons laten digitaliseren. Binnen het afgesproken tijdsbestek ontvangt u de geanonimiseerde stukken als pdf in de gewenste structuur terug.

On demand anonimiseren

Indien u geen volledig archief wenst te anonimiseren, maar af en toe slechts enkele dossiers, dan is het anonimiseren on demand een goede uitkomst. Informatie levert u digitaal aan via onze beveiligde portal. Documenten die u aanbiedt worden binnen de afgesproken tijd geanonimiseerd naar u toegestuurd.

Voordelen van de verschillende anonimiseringsservices van Multiscan

Elke oplossing heeft zijn eigen voordelen. We lichten ze graag verder toe. Aan de hand hiervan krijgt u een beter beeld welke methode het best aansluit op uw wensen.

Software oplossing

 • SaaS-oplossing (Software as a Service)
 • Zelflerende software-oplossing
 • Toekomst bestendige software

Projectmatige service

 • Ontzorgd worden door een betrouwbare partner
 • Geen investering in software en licenties
 • Veilige manier bescherming van persoonsgegevens
 • Anonimiseren op basis van uw eigen checklijsten
 • Visuele nacontrole door onze operators

On demand service

 • Ontzorgd worden door een betrouwbare partner
 • Geen investering in software en licenties
 • Veilige manier bescherming van persoonsgegevens
 • Anonimiseren op basis van uw eigen checklijsten
 • Visuele nacontrole door onze operators
 • Snelle service binnen afgesproken tijd
 • Volgens richtlijnen van AVG en Woo

Censura software voor anonimisering

Multiscan ontzorgt organisaties bij het onomkeerbaar wijzigen van documenten. Het programma Censura is een gebruiksvriendelijke en zelflerende anonimiseringssoftware die specifiek ontwikkeld is voor het snel, efficiënt en nauwkeurig anonimiseren van documenten en tekeningen. Met behulp van verschillende algoritmes worden documenten geanonimiseerd.

Anonimiseren voorbeeld

Wat is het verschil tussen anonimiseren en pseudonimiseren?

Anonimiseren is een methode waarbij de persoonsgegevens op zo’n manier worden bewerkt dat het niet mogelijk is om alsnog de persoon te identificeren. Bij pseudonimiseren gaat dit echter anders. Hierbij worden de persoonsgegevens door een algoritme vervangen door versleutelde gegevens. De wijzigingen bij pseudonimiseren zijn omkeerbaar.

Pseudonimiseren staat niet direct in lijn met de AVG en daarom bieden we bij Multiscan alleen de mogelijkheid aan om te anonimiseren.

Neem contact op

Wilt u meer informatie met betrekking tot anonimiseren, onze data diensten of het software programma Censura, neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer: 0527-690216 of via info@multiscan.nl. Voor een koppeling van en naar het zaaksysteem of e-depot kunnen afzonderlijke afspraken worden gemaakt in overleg met uw leverancier.