Uitgestelde implementatie van de Omgevingswet

De Omgevingswet is bedoeld om aanpassingen in de ruimtelijke ordening simpeler en sneller te maken, de invoering van de nieuwe wet is voor de 5e keer uitgesteld.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft aangekondigd dat de invoering van de Omgevingswet per 1 januari 2024 zal plaatsvinden. Dit besluit is genomen na overleg met verschillende partijen, waaronder de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Interprovinciaal Overleg en de Unie van Waterschappen.

De inwerkingtreding van nieuwe Omgevingswet is voor de vijfde keer uitgesteld. Minister de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) vindt het verstandiger de nieuwe wet in januari 2024 in te laten gaan, laat hij de Tweede Kamer weten. Zo hebben gemeenten en het bedrijfsleven genoeg tijd ter voorbereiding op deze wet.

Omgevingswet en het DSO

Het bedrijfsleven heeft aangegeven dat het belang heeft bij tijdige duidelijkheid over de invoering van de wet, aangezien het een grootgebruiker zal zijn van de Omgevingswet en het DSO. Het ministerie heeft daarom afspraken gemaakt met de koepels van het bedrijfsleven en de brancheverenigingen over de werking van het DSO en de invoering van de wet. Er zal onder andere gezorgd worden dat er meer verdiepende vragenstructuren beschikbaar zijn in het Omgevingsloket om de werking van het DSO gebruiksvriendelijker te maken.

De komende periode zal gebruikt worden om de benodigde stappen te zetten, waarbij helderheid en tijdigheid van het bekendmaken van de datum van inwerkingtreding van groot belang is.

De oplossing bij uw digitale transformatie

Multiscan biedt de oplossing bij uw digitale transformatie. Door onze technologie juist in te zetten is Multiscan in staat u te ontzorgen bij het digitaliseren conform de wet- en regelgeving en het veilig opslaan van uw archief, fysiek en digitaal.


“Door onze jarenlange ervaring en inzichten op het gebied van digitalisering waarbij Multiscan vele succesvolle overheidsprojecten heeft vervuld, ondersteunen wij u graag bij het in goede banen leiden van uw digitale transformatie.”


Meer informatie over de diensten van Multiscan? Neem contact op met een van onze specialisten via telefoonnummer: 0527-690216 of vraag hier een vrijblijvende offerte aan.