Persoonsgegevens anonimiseren

Organisaties moeten nog adequater omgaan met persoonsgegevens sinds de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht is. Documenten met persoonsgegevens dienen op de juiste manier te worden beveiligd. Een uitstekende methode hiervoor is het laten anonimiseren van de persoonsgegevens. Erachter komen wat we hierbij voor u kunnen betekenen? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan via de onderstaande button of neem contact op voor meer informatie.

Wat houdt het anonimiseren van persoonsgegevens in?

Anonimiseren is het onomkeerbaar veranderen van persoonsgegevens. De betreffende personen zijn niet langer identificeerbaar, zowel direct als indirect. Dit geldt dus ook voor de beheerder van de persoonsgegevens. Persoonsgegevens anonimiseren is bijzonder zinvol wanneer een organisatie (statistische) analyses wil uitvoeren, waarbij de exacte gegevens van individuen niet langer noodzakelijk of rechtmatig zijn. Anonieme gegevens worden door de AVG-wetgeving toegestaan en zijn dus altijd bruikbaar.

Verschillende mogelijkheden

Multiscan is specialist op het gebied van anonimiseren, we hebben dan ook ruime ervaring in verschillende anonimiseringsmethodes. Denk bijvoorbeeld aan softwareoplossingen, anonimiseren op projectbasis of anonimiseren on demand. We geven u graag wat extra uitleg bij de verschillende mogelijkheden.

Zelf persoonsgegevens anonimiseren met software

Voor het anonimiseren van documenten met persoonsgegevens kunt u denken aan een Software as a Service (SaaS). We gebruiken hiervoor het gebruiksvriendelijke programma Censura. Dit softwareprogramma is erop gericht om veilig en efficiënt gegevens in uw organisatie te anonimiseren. U heeft enkel een internetverbinding en een licentie nodig om er zelf mee aan de slag te gaan. De voordelen van dit systeem:

 • U kunt zelf aan de slag en bent hierdoor minder afhankelijk
 • Gebruiksvriendelijke software
 • Toekomstbestendige oplossing

Persoonsgegevens anonimiseren op projectbasis

Grotere hoeveelheden persoonsgegevens laten anonimiseren? Ook bij bulkhoeveelheden en grotere projecten zijn we u graag van dienst. Lever de documenten met de gegevens aan via ons beveiligde webportaal of sFTP-verbinding, zodat we ze voor u kunnen anonimiseren. U ontvangt de stukken vervolgens terug als PDF, helemaal in de gewenste structuur. De voordelen:

 • U wordt volledig ontzorgd
 • Geen investering in licenties en software
 • Veilige manier van persoonsgegevens anonimiseren
 • Anonimiseren op basis van uw eigen checklists
 • Nacontrole door onze experts

Persoonsgegevens anonimiseren on demand

Geen volledig archief anonimiseren, maar slechts af en toe enkele dossiers? Dan is het anonimiseren van persoonsgegevens on demand voor u de beste keuze. U levert hierbij alle persoonsgegevens digitaal aan via onze beveiligde portaal, waarna we de documenten geanonimiseerd naar u terugsturen binnen de afgesproken tijd. Voordelen van on demand persoonsgegevens anonimiseren:

 • Volledige ontzorging van a tot z
 • U hoeft niet in software en licenties te investeren
 • Gegevens veilig beschermen
 • Persoonsgegevens anonimiseren op basis van uw eigen checklists
 • Visuele eindcontrole door onze operators
 • Razendsnelle service binnen een afgesproken tijdsbestek
 • Compleet volgens AVG- en Woo-richtlijnen

Persoonsgegevens laten anonimiseren door Multiscan?

Kunnen we u bijstaan bij het anonimiseren van persoonsgegevens of heeft u meer informatie nodig? U bereikt ons via 0527 690 216 en info@multiscan.nl. We horen graag wat we voor u kunnen betekenen. U kunt ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen via de onderstaande knop.

Bekijk ook eens:

Naast persoonsgegevens anonimiseren blinkt Multiscan uit op het gebied van: