Multiscan digitaliseert 200 m1 voor Bazalt Groep

Bazalt Groep gunt Multiscan de opdracht voor het digitaliseren van 200 m1 archief bestaande uit 11.500 cliëntendossiers. 

Over Bazalt Groep

Bazalt Groep ondersteunt en versterkt schoolteams, leraren, leerlingen, ouders, besturen en anderen en jagen vernieuwing aan. Dit doen ze met als doel om het optimale uit kinderen, jongeren en onderwijsproffesionals te halen.

Bazalt brengt kennis en ervaring bij elkaar door samen te werken aan brede onderwijsprogramma’s, innovatie en professionalisering.

Digitaliseren cliëntendossiers

Begin 2022 zijn Bazalt Groep en Multiscan in gesprek gegaan over de mogelijkheden voor het digitaliseren van de cliëntendossiers. Na een uitvoerige inventarisatie en meerdere scenario’s m.b.t. de verwerkingswijze heeft Bazalt Groep de knoop doorgehakt en de opdracht aan Multiscan gegund.

Het doel van deze opdracht was het digitaal toegankelijk maken van de dossiers en deze te importeren in het informatiesysteem.

Voor de meeste snelle, efficiënte en kwalitatieve werkwijze heeft Multiscan de nieuwste ultra high volume scanner ingezet waarmee met enorme snelheden en in zeer hoge kwaliteit alle dossiers van Bazalt gescand konden worden.

Multiscan heeft het project in 4 maanden uitgevoerd.

Aan het woord: Anton Sieling

“Naarmate ons archief groeide, werd het steeds lastiger om documenten te vinden. Daarom was de digitaliseringsstap snel gemaakt.

Maar hoe scan je een groot archief in? Daar hebben we uitvoerig over gesproken. Moeten we dat intern verzorgen? Zo ja, hoe pakken we dat aan en welke termijnen en kosten zijn daar aan verbonden? We kwamen tot de conclusie dat we niet de kennis, kunde en mankracht in huis hebben om dit op de gewenste kwantiteit en kwaliteit te kunnen uitvoeren. Na een zoektocht hebben we Multiscan gevonden.

Het complete proces van ophalen tot vernietigen is op professionele wijze door Multiscan uitgevoerd. Het gehele proces is duidelijk uitgelegd en onze wensen zijn vooraf besproken. Inmiddels zijn alle dossiers gedigitaliseerd en geïmporteerd in ons informatie systeem. We kunnen nu snel en betrouwbaar de documenten inzien. De samenwerking met Multiscan is plezierig en hoewel het afscheid nemen van een fysiek archief voor een aantal collega’s moeilijk was, hebben we alle vertrouwen in de kwaliteiten van Multiscan.”

Digitalisering van papieren archieven bij Multiscan

Elk papieren archief is te digitaliseren. Of het nou gaat om personeelsdossiers, financiële dossiers, cliëntendossiers, bouwvergunningen of patiëntendossiers, Multiscan biedt u een oplossing. Van tevoren bespreken we met u:

  • Planning
  • Aanpak digitaal archiveren
  • Opslag of vernietiging van uw papieren archief

De samenwerking met onze opdrachtgevers en de kwaliteit van onze dienstverlening vormen de basis van onze werkwijze. Bij het digitaliseren van archieven houden we rekening met de wensen van de opdrachtgever. Meer weten over digitaliseren? Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan. Of krijg direct een specialist aan de lijn via 0527 690 216.