PATIËNTENDOSSIERS DIGITALISEREN DOOR MULTISCAN

Voor zorginstanties, klinieken, ziekenhuizen en huisartsen geldt een wettelijke bewaarplicht tot wel 15 jaar voor al hun patiëntendossiers. Hier is veel fysieke opslagruimte voor nodig, maar tegelijkertijd moeten de dossiers goed beveiligd worden om de privacy van de patiënten te waarborgen. Met het digitaliseren van patiëntendossiers kunnen patiëntgegevens digitaal bewaard én verstrekt worden via het EPD, het elektronische patiëntendossier.

“Multiscan is ISO-27001 gecertificeerd en voldoet aan de standaard voor informatiebeveiliging”

UW PATIËNTENDOSSIERS VOORZIEN VAN METADATA: EENVOUDIG EN SNEL ZOEKEN

Bij het digitaliseren van patiëntendossiers worden doorgaans twee verwerkingswijzen gehanteerd. De eerste is op patiëntniveau; ieder dossier wordt een digitale en doorzoekbare PDF. De tweede optie is dat ieder document in een dossier wordt voorzien van een specialisme en datum. Hierdoor kunnen analoge dossiers volledig worden vervangen door het digitale patiëntendossier. In het nieuwe digitale patiëntendossier vindt u sneller de informatie die u zoekt, omdat uw dossiers door middel van Optical Character Recognition-technologie volledig doorzoekbaar worden. Met OCR wordt gedrukte tekst namelijk automatisch herkend en omgezet in meta data. Hiermee wordt het voor u mogelijk om uw dossiers gemakkelijk te doorzoeken.

DIGITALISERING OP VEILIGE EN VERTROUWELIJKE WIJZE

Bij Multiscan staat de veiligheid van de informatie in de patiëntendossiers voorop. Tijdens het verwerkingsproces voeren wij diverse controles uit om u te garanderen dat wij zorgvuldig omgaan met de gevoelige informatie. Bovendien zijn alle medewerkers van Multiscan gebonden aan een geheimhoudingsplicht en hebben ze bij indiensttreding een VOG-verklaring moeten overhandigen.

INSCANNEN BIJ MULTISCAN OF BIJ U OP LOCATIE

U kunt ervoor kiezen om de patiëntendossiers door ons te laten inscannen en deze met onze eigen transportdienst te laten vervoeren naar onze beveiligde locatie. Wanneer u na het digitaliseringsproces nog nieuwe documenten digitaal wilt digitaliseren, kunt u deze periodiek naar ons opsturen. Dit kan via onze eigen transportdienst of uw eigen koerier.

UW DOSSIERS IMPORTEREN IN HET ELEKTRONISCH PATIËNTENDOSSIER (HIS OF EPD)

Digitalisering is ook in de zorg een belangrijk agendapunt. Multiscan zorgt er in samenwerking met o.a. Pharmapartners en Medicom voor dat uw gedigitaliseerde patiëntendossiers geïntegreerd worden in uw HIS of EPD.

MEER INFORMATIE OVER HET DIGITALISEREN VAN PATIËNTENDOSSIERS

Als u de stap wilt maken naar een digitaal patiëntendossier, kan Multiscan u daarbij helpen. Wij zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het digitaliseren van patiëntendossiers. Dit doen wij op vertrouwelijke wijze, waarbij we de privacy van uw patiënten waarborgen.

Meer weten? Bekijk welke documenten Multiscan nog meer voor u kan digitaliseren, bel onze specialisten via 0527 690 216 of vul het offerteformulier in voor een scherpe en vrijblijvende prijsopgave.