Slim dossierbeheer voor medische gegevens

Uit onderzoek blijkt dat medische dossiers vaak niet aansluiten op de informatiebehoefte. Digitale toepassingen kunnen dit gemakkelijker maken.

Digitaal dossierbeheer wijst uit beter te zijn voor zowel zorgcliënten als hun hulpverleners. Wanneer alle belangrijke informatie op een juiste manier digitaal gearchiveerd is kan de informatie snel opgezocht worden en bestaat er een duidelijk overzicht voor de hulpverleners, ook als deze vervangen worden en een patiënt wordt overgenomen door een collega. Dit geeft natuurlijk winst voor de onderlinge collegialiteit en de reputatie van de zorginstelling.

De voordelen van een medisch digitaal archief leest u hieronder:

  • U beschikt altijd over alle up to date gegevens
  • U bent beter voorbereid
  • Communicatiegemakken met betrekking tot overdracht naar collega’s
  • De cliënt kan meekijken
  • Efficiëntie en planmatig werken

In dossiers bevindt zich privacygevoelige informatie van medische aard. Hierdoor is het niet mogelijk dat iedereen vrije toegang heeft tot dossiers. Desalniettemin is het onoverkomelijk dat zorggegevens gedeeld worden. 

Er wordt ondanks de invoer van de AVG nog vaak gezien dat medische documenten niet volgens deze richtlijnen worden bewaard. Een datalek zit in een klein hoekje, daarom is het noodzakelijk dat medische dossiers AVG-proof bewaard worden. U als arts of zorgverlener bent namelijk zelfverantwoordelijk voor de beveiliging van deze persoonsgegevens, ook wanneer u deze gegevens deelt. Het zorgvuldig omgaan en opslaan van persoonsgegevens zorgt daarbij voor een goede en lange termijn relatie en vertrouwensband tussen arts en patiënt. Patiënten willen en hebben namelijk het recht op de garantie dat onbevoegden niet door hun medische informatie kunnen neuzen.

Multiscan heeft jarenlange ervaring en expertise in het digitaliseren van medische archieven. Wij geven u graag advies en zijn graag van dienst bij de transformatie van uw fysieke naar een digitaal archief. Onze specialisten zullen alle opties met u doornemen en met u bespreken wat het beste bij u wensen past. Daarbij zullen wij u advies geven in wat de juiste naamgeving, rubrieken en mappenstructuur voor u zal zijn zodat u en uw collega’s van alle gemakken worden voorzien in slim digitaal dossierbeheer volgens de richtlijnen van de AVG. Dit betekent dat we zorgen dat uw informatie snel vindbaar is, leesbaar en begrijpelijk blijft voor iedereen en verzorgen wij indien u wenst ook de import in uw HIS- of ZIS-systeem. Kortom, een digitaal archief zorgt voor gelukkige zorgprofessionals, patiënten en cliënten!

Wilt u meer informatie over het digitaliseren van uw archief? Neemt u dan contact op met één van onze specialisten of vraag een vrijblijvende offerte aan via info@multiscan.nl