Investeren in digitale mogelijkheden

Voor het eerst is er een pandemie in digitale tijden. Door de uitbraak van het corona-virus wordt de digitalisering en overgang naar nieuwe werkvormen in de hoogste versnelling gezet. De waarde van digitale kanalen, producten en operaties is onmiskenbaar gebleken. Bedrijven die in hun dagelijkse bedrijfsvoering weinig tijd investeerden in het digitaal zakendoen worden hierdoor wakker geschud. Want in deze tijden slagen we erin om onze maatschappij op afstand draaiende te houden dankzij de digitale toepassingen.

Er wordt noodgedwongen aan telewerken gedaan, vergadert en dankzij alle digitale tools van vandaag de dag bestaat de mogelijkheid om digitaal les te krijgen en verbonden te blijven met familie en vrienden. In de digitale tools die momenteel in alle sectoren worden ingezet om efficiënter te kunnen werken wordt de waarde van technologie (her)ontdekt. Voor bedrijven die aan hun “traditionele” manier van werken vasthouden is dit dan ook hét moment om zichzelf opnieuw uit te vinden. Wellicht is het volgende statement wat kort door de bocht maar digitaal werken is op dit ogenblik de enige manier van werken door de hedendaagse crisis waarin de wereld zich momenteel bevindt. Een groot deel van de werknemers zijn namelijk genoodzaakt thuis in een virtuele omgeving te werken om in deze situatie toch zoveel mogelijk werk te kunnen blijven verzetten. Volgens de bron Berenschot (2020) heeft naar verluidt 88 procent van de organisaties al nieuwe werkvormen geïntroduceerd en heeft iets meer dan 30 procent van de organisaties nieuwe producten en diensten ontwikkelt.

Er worden dan ook oproepen gedaan bij het kabinet om meer geld en ondersteuning beschikbaar te stellen voor digitalisering van onder andere gemeentelijke processen. Want waarin gemeenten eerder sporadisch de mogelijkheden van digitalisering bekeken is de bereidheid tot vernieuwing nu vele malen groter. Digitalisering biedt grote kansen waarin aan de fysieke kant onderdelen weg zullen vallen. Waar tijd voorheen de factor speelde om de potentie van digitalisering op de langere baan te schuiven is hier nu wel ruimte voor.

Zoals u leest is de adoptie van digitale oplossingen onontkoombaar en is dit het moment voor ook u als organisatie om te blijven door ontwikkelen. Niet alleen voor het overleven op de korte termijn maar ook voor het tijdperk na het coronavirus waarin digitaal wellicht het nieuwe normaal wordt.

Bent u al een stap in de goede richting van digitalisering of heeft u advies nodig? Bij Multiscan kunt u altijd met uw vragen terecht bij een van onze specialisten of een vrijblijvende offerte opvragen. Neem een kijkje op onze website: www.multiscan.nl voor meer informatie of bel: 0527- 69 02 16.